Undgå stress blandt medarbejderne

Stress er blevet en folkesygdom, og det mærkes på de danske markedspladser, hvor stress i stigende grad er årsag til langtidssygemeldinger. Samtidig er der en stigende tendens til, at det er arbejdspladsen, som gør danskerne stressede.

Heldigvis er der flere og flere arbejdspladser, som laver tiltag for at mindske mængden af stress – og her er der især to tiltag, som giver pote.

Klar kommunikation

En hyppig årsag til stress er ofte, at der er uklar kommunikation på arbejdspladsen. Det giver usikkerhed i forhold til arbejdspladserne, hvilket leder til større forekomster af stress blandt medarbejderne. Mange virksomheder løser i dag dette problem ved at lave rutiner i forhold til kommunikationen. Det sikrer, at alle får de nødvendige informationer, men også at man ikke hele tiden skal forholde sig til irrelevant info.

Plads til fordybelse

Fælleskontorer og møder kan være fint, men det er ikke ualmindeligt at medarbejdere følere sig forstyrret af disse ting. Mange steder løses det ved at tilbyde rum på arbejdspladsen, hvor der er plads til ro og fordybelse. Dette leder typisk til øget produktivitet og færre fejl ved vigtige arbejdsopgaver.

For medarbejdere, der har behov for ro, kan dette gøre en kæmpe forskel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *