3 tips til teamsamarbejde

Man kan opnå forbløffende resultater med et godt teamsamarbejde. Alligevel oplever mange, at samarbejdet går i hårknude. Det leder til lavere produktivitet og i værste fald kan det skabe splid på arbejdspladsen. Teamarbejde behøver dog ikke være svært. Vi har samlet tre hurtige tips, som kan gøre dig bedre til at håndtere teamsamarbejde.

Hav styr på rollerne

Før I går i gang med arbejdet, skal I have styr på rollerne. Hver person på teamet skal kende sin rolle og dermed sit ansvar i forhold til det endelige projekt. Ansvar og arbejde skal ikke nødvendigvis fordeles ligeligt. I bør i stedet gå efter den løsning, som virker mest produkt.

Teamet bør lytte til alle medlemmer, når rollerne fordeles. Det kan skade motivationen meget, hvis der er medlemmer, som ikke føler, at de bliver hørt.

 

Vælg en teamleder

I skal også vælge en teamleder, når I fordeler rollerne. Teamlederen har et stort ansvar i forhold til struktureringen af opgaven. Derudover er det også teamlederens opgave at sørge for, at der bliver holdt fokus på opgaven i løbet af arbejdsprocessen.

Mange teams vælger ikke en leder, når de skal arbejde i grupper. Idéen om totalt demokrati i arbejdsprocessen kan virke tiltalende, men i praksis er det oftest mindre produktivt. Hvis produktivitet er jeres mål, så bør I vælge en teamleder, som kan træffe de mindre beslutninger uden afstemninger.

Gør kommunikationen til rutine

Kommunikation er én af de største udforinger, når der arbejdes i gruppe. I bør derfor forsøge at gøre det til en rutine ved at opstille retningslinjer.

Det er vigtigt at I husker på, at det ikke nødvendigvis er alle, som skal have alle informationer. Sorter jeres informationer og giv dem til de relevante teammedlemmer. På den måde undgår I forvirring eller at teammedlemmer bekymrer sig om noget, der ikke er deres ansvar.

I forhold til kommunikation er det vigtigste, at medlemmerne altid ved, hvor de skal henvende sig, hvis de skal bruge en specifik oplysning.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *