Teori VS praksis: Hvorfor selvhjælp bøger ikke hjælper dig

Personlig udvikling er blevet enormt populært i løbet af de seneste år både blandt erhvervsdrivende og hr og fru Danmark.  Selvom selvhjælp industrien i Danmark ikke kan følge med den årlige amerikanske omsætning på 10 mia. USD, ser vi de samme stigende efterspørgsel på selvhjælp bøger og kurser.

Spørgsmålet som mange stiller sig selv er:

Med alle de bøger om personlig udvikling hvorfor opnår så få personer bedre resultater i karrieren og livet?

Det spørgsmål kigger vi nærmere på i denne artikel.

Der er ingen hemmelighed som vil give dig bedre resultater

Der findes ikke nogen ny hemmelig teknik til at blive en bedre leder, iværksætter eller få en sixpack på 6 uger. Alle ting i livet der er noget værd kræver hårdt arbejde, hvilket mange selvhjælp bøger glemmer at fortælle.

Forfatterne ved godt, at det sælger bedre at fortælle dig, hvordan du kan opnå alle dine drømme bare ved at læse deres bog.

Problemet ved at mange selvhjælp forfattere prøver at sælge en hemmelighed er, at det giver mange mennesker falske forhåbninger. Det sender dem ned i en ond spiral, hvor de køber flere og flere selvhjælp bøger i håbet om, at de finder den hemmelige opskrift på livet, de gerne vil have.

 

Det er ikke nok at læse om emnet

I stedet for at læse utallige bøger om, hvordan du kan få mere succes som en iværksætter, bør du i stedet lægge bogen ned gøre noget. Vælg en bog, tag deres pointer og gå ud og brug dem. Efter du har brugt bogens teknikker og råd i nogle måneder, kan du stoppe op og vurdere, hvad der har virket, og hvad du stadig har svært ved.

Hvis du gerne vil lære, hvordan du bliver en god iværksætter så gør følgende:

  1. Vælg en populær bog om iværksætteri
  2. Byg en webshop hvor du sælger et let produkt som Fossil ure eller et andet simpelt produkt
  3. Kig på hvordan de bedste inden for den branche, du gerne vil arbejde med. I dette tilfælde kan du kigge på, hvordan Muuio.com gør det.
  4. Tag rådene for bogen og byg en webshop der gør det bedre end konkurrenten.

 

Mange selvhjælp forfattere burde finde sig en ny karriere

Den største fare når du skal vælge en ny bog om personlig udvikling er, at du skal finde en forfatter, der ved, hvad han snakker om. Der er alt for mange personer, der gerne vil tjene penge i selvhjælp industrien, hvorfor mange af bøgerne er fyldt med dårlige råd.

Et godt råd når du skal vælge en bog er:

Læs kun bøger fra folk der er eksperter inden for området og som bygger deres råd på videnskabelige studier eller kigger på, hvordan andre indenfor samme industri har opnået samme resultater.

Kurser og foredrag er bedre for mange

Mange vælger kun at læse bøger, da de er billige, og du kan læse dem derhjemme. I stedet for at købe endnu en bog, bør du i stedet tage på et foredrag eller et kursus. Årsagen til at det er et bedre råd for mange er, at der sker noget specielt, når mange mennesker er samlet.

Der opstår en speciel stemning, og mange er mere villige til at bruge informationen efterfølgende. Et af de bedste foredrag, som du kan tage på er de lokale TEDX konferencer, hvor du hører de dygtigste eksperter give deres syn på et bestemt emne.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *