Skal du forbedre dine svagheder eller skal du blive bedre til dine styrker?

Du kan ikke være verdensmester til at til alt, selvom det ville være dejligt. Vi lærer igennem hele vores skoletid, at vi skal forbedre vores svagheder. Det er en meget dårlig taktik, hvis du gerne vil have succes i livet. I denne artikel vil vi forklare hvorfor du primært skal have fokus på at udvikle dine styrker og glemme dine svagheder.

Historien om løven der skulle lære at svømme

Den lille løveunge var lige startet på løveskole, og ligesom de andre løver var den god til at løbe og fange dyr på savannen, men den var ikke god til at svømme. Dens løveforældre og løvelærer sagde at den skulle fokusere på at svømme i stedet for at fange dyr, da den allerede var god til det.

Den lille løve lærte ikke at svømme, som man kunne forvente.

Vi kan godt blive enig om at det ikke giver mening at lære en løve at svømme, og at den skal træne det den er god til. Dette eksempel er præcis det vi gør i skolerne i dag.

 

Fokus på dine svagheder er vejen til middelmådighed

Det er i dag meget let at få topkarakter i skolen, hvilket betyder at hvis man skal skille sig ud akademisk skal man fokusere på at forbedre sine svagheder. Modellen som det danske skolesystem bygger på avler middelmådighed, og burde i stedet lære unge at fokusere på de ting man er god til.

 

Find ud af hvad du er god til og hvad du godt kan lide

Mennesker kan naturligt godt lide at gøre hvad vi er gode til. Spørg derfor dig selv, hvad du godt kan lide at lave og hvad du naturligt bruger mest tid på. Kig herefter på hvad du skal være god til for at få succes med dine interesser.

Der er en god chance for at de evner du skal besidde for at være god til dine interesser også er de ting du er god til.

Der er selvfølgelig tilfældene, med de personer der elsker at synge, men ikke har en tone i livet. For at undgå at du er en af de personer, der tager helt fejl af, hvad du er god til, så spørg de personer der kender der bedst.

Når du har fundet de ting du er god til så fokuser på at forbedre dine styrker, og outsource alle de ting du er dårlig.

 

Outsource alle de ting du ikke kan lide og ikke er god til

Når du skal outsource ting du ikke er god til så vælg en person der er god til dine svagheder. Hvis du ikke er god til at drive inkasso selv, så vælg et inkassofirma som debito.dk til at gøre det for dig. Det samme gælder hvis du er dårlig til et andet område, så betal andre for at gøre det for dig.

 

Så fokuser på det du kan lide og er god til, og så vil du opnå succes som iværksætter, leder eller hvad for en position du har.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *