Sats på uddannelse for at få et arbejde

I en global verden oplever vi konkurrence alle steder fra, og derfor er det vigtigt, at vi også begynder at udvide vores kompetencer. Det bliver sværere at konkurrere på billig arbejdskraft, da man i dag ofte kan finde arbejdere for resten af Europa, som er billigere end en dansker. Klik her hvis du vil se, hvad vi mener.

Med uddannelse tænker vi ikke kun på universitetsuddannelser, men generelt på, at du øger din kompetence inden for dit arbejdsfelt. Det kan du gøre på en række forskellige måder, og her vil vi dele nogle lette arbejdsmetoder til at øge kompetencer uanset dit niveau.

Benyt muligheden for efteruddannelse

Hvis du allerede har et arbejde, bør du altid høre om mulighederne for at få mere efteruddannelse. Ofte vil din chef gerne betale for mere uddannelse, hvis det i sidste ende kan betyde, at du bliver en bedre ansat. Nogle gange kan det være nødvendigt, at du tager denne form for kurser i den egen fritid, da virksomheden ikke har råd til at miste dig.

Men hvis du ikke gør det, risikerer du, at du over tid kan erstattes af billigere arbejdskraft. Derfor er det vigtigt, at du altid øger dine kompetencer.

Få en certificering

En form for uddannelse kan også være en certificering inden for et bestemt arbejdsområde. Det kan være til noget software, som du bruger, eller det kan være en lederuddannelse. Ofte kan du blive certificeret i nærmest alt i dag.

Med en certificering kan du skrive det på dit CV, og dermed bliver det lettere for dig at få et job. Du skal tænke på, at når nogle skal ansætte dig, så ved de ikke, om du er bedre end alle de andre ansøgere. Så det handler om at stikke ud fra mængden. Det er her, at det gør en kæmpe forskel, hvis du kan vise alt det, som du kan finde ud af gennem en officiel certificering.

Gennemgå dit CV hvert år

Hvis du skal have et nytårsforsæt, så bør det være, at du hvert år gennemgår dit CV. Det er optimalt at gøre i dagene mellem jul og nytår. Det er vigtigt, at du altid opdaterer dit CV, så du altid er klar til at benytte det. På den måde er det også mindre skræmmende, hvis du pludselig mister dit arbejde, da du altid er klar til at søge et nyt arbejde.

Det er også en god idé at opdatere sit CV løbende. Så hvis du tager et kursus, så skal du huske at skrive det på dit CV med det samme. På den måde kan du være sikker på, at du husker at få alt med. Brug tid på dit CV og se det som din bedste ven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *