Sådan kan omlægning af lån gavne virksomheden

Det kan ofte være en god idé at undersøge markedet for alternative muligheder, når det kommer til realkreditlån – mange gange kan der nemlig være mange penge at spare. Umiddelbart kan det virke dumt, fordi det koster en sum penge at omlægge et lån, men det kan til gengæld betale sig i det lange løb. Husk, man bør kun omlægge sit lån, hvis det er fordelagtigt at gøre det.

Hvordan kan det gavne min virksomhed?
Der er mange forskellige parametre, der har betydning for, hvornår det er fordelagtigt at omlægge sit realkreditlån, blandt andet samfundsmæssige og økonomiske faktorer, samt hvordan din givne økonomiske situation ser ud.

Hvis renten er faldet, er det nu du skal omlægge dit lån. Så skal du i fremtiden betale en lavere ydelse af lånet.

Hvis du står i den fordelagtige situation, at du har flere penge mellem hænderne end normalt, er det også en fordel at omlægge dit lån. Hvis din virksomhed er i vækst, vil dette ofte være en fordelagtig beslutning.

Det kan også være at din økonomiske situation har ændret sig, og du muligvis har brug for en længere løbetid på dit lån, så din månedlige ydelse kan ændres, alt efter hvilket behov du har i virksomheden.

Hvis du har brug for at investere i din virksomhed, kan det også være en fordel at omlægge dit lån. Her kan du få ekstra penge mellem hænderne, således at restløbetiden bliver længere, men ydelsen mindre.

Hvornår skal jeg omlægge lån?
En god huskeregel er, at markedsprocenten skal have ændret sig med to procentpoint, før det kan betale sig at omlægge lån. Igen, har din givne situation også stor betydning for, om det er fordelagtigt for dig at omlægge lån. Bevæbn dig altid med en professionel, der kan guide og vejlede dig, så du ikke tager den forkerte beslutning. En professionel kan hjælpe dig med at belyse de positive og negative sider der kan være i forbindelse med en omlægning, og om de konsekvenser det kan have for dig og din virksomhed.

Det skal ikke kun være fordelagtigt for dig at omlægge lån, men også for dit realkreditinstitut. Derfor skal du også være opmærksom på, at der en række gebyrer i forbindelse med omlægning, men på sigt, vil det kunne spare dig, for en masse penge. Gebyrerne vil desuden blive lagt oven i lånet, så du ikke skal hive en stor sum penge op af lommen.

Overvej, hvilke fantastiske ting, du kan bruge de penge på, som du har sparet, i din virksomhed. Nu kommer der muligvis luft i budgettet til at lave afgørende investeringer i virksomheden, som kan gavne både dig selv og dine medarbejdere på sigt. Læs mere om omlægning af lån her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *