Øg dine ansattes produktivitet

Som leder er det nemt at blive så opslugt af deadlines, mægling imellem afdelingerne og forhandlinger med samarbejdspartnere, at man glemmer at stille sig selv et vigtigt spørgsmål: Hvad kan jeg gøre for, at mit arbejde bliver lettere? Ud over selvfølgelig at uddelegere, hvor du kan, og sætte grænser for, hvor længe, du må blive hængende på kontoret, er medarbejdernes produktivitet også værd at kigge efter i sømmene.

Dermed på ingen måde sagt, at du skal presse dine ansatte unødvendigt – tværtimod handler det om at sætte de rigtige rammer både på og uden for arbejdspladsen for, at de yder deres bedste. Læs med her, hvor vi giver dig tips og tricks til, hvordan du kan booste dine medarbejderes produktivitet og hjælpe dem med at præstere på arbejdet.

Google-modellen: Balance mellem arbejde og fritid

Når det kommer til at maksimere sine medarbejderes potentiale, er der få, der gør det så godt som Google. Tech-giganten har i allerhøjeste grad fat i den lange ende, når det kommer til at give deres ansatte de bedste vilkår på alle fronter til at være kreative og produktive: Med flere mad-, sundheds- og afslapningsfaciliteter, end de nogensinde ville kunne drømme om, kan Google-medarbejdere stort set leve hele deres liv inden for virksomhedens vægge.

Virksomheden skabt et miljø, som medarbejderne ser som et kreativt frirum, et samlingssted med gode kolleger og deres helle til refleksion og velvære – og dermed også et sted, hvor gode idéer kommer til dem i en lind strøm, og hvor de har uendelig energi og inspiration til at føre dem ud i livet.

Work hard, play hard

Nu tænker du muligvis: Jamen, min virksomhed er jo ikke Google – det har vi overhovedet ikke ressourcerne til! Men selvom det selvfølgelig gør selve arbejdspladsen meget mere visuelt stimulerende med farverigt, minimalistisk design og store glaspartier, er det slet ikke det, det handler om. I virkeligheden er hovedpointen, du skal tage med dig fra Google-eksemplet, deres bevidsthed om medarbejdernes behov for balance i hverdagen. Når basale behov som mad og et behageligt fysisk miljø mødes samtidig med, at både kreativitet og fysisk velvære holdes i topform – ja, så bliver folk ganske enkelt meget mere produktive.

Derfor kan du i din virksomhed med fordel overveje, hvordan I kan sætte de rette rammer for jeres medarbejderes arbejdsproces. Sørg for, at alle har de fysiske rammer og det udstyr, som bedst understøtter deres kreative processer – og tag evt. en snak med den enkelte medarbejder om, hvorvidt de mangler noget af dette i deres hverdag, hvis du er i tvivl.

Sørg også for, at der sker masser af spændende ting både omkring, før og efter arbejdet, i form af f.eks. fællesspisning, pauser med mulighed for let motion eller udstrækning – og sjove aktiviteter efter fyraften fra tid til anden. Derfor firmaevents en god ide: Hvad end, der er tale om en hyggelig eftermiddag med teambuilding-øvelser eller store fester, hvor I lærer hinanden bedre at kende i mere løsslupne rammer – så er firmaevents perfekte til at sammenknytte folk, gøre dem mere effektive til at aflæse hinanden og derved øge produktiviteten i virksomheden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *