Leasing af bil er eksploderet de seneste fem år!

Danskerne er vilde med leasing af bil og flere danskere vælger at lease frem for traditionelt køb af bil. I de seneste fem år er leasingmarkedet eksploderet og i 2016 er antallet af nyregistrerede leasingbiler på det højeste niveau med 95.212 nyregistreret leasingbiler. Antallet er nyregistreret leasingbiler er steget med 116 % fra 2012 til 2016 ifølge nye tal fra Danmark Statistik (DST).

 

Hvad er leasing?

Leasing kan kort sagt forklares som langtidsleje af en bil. Typisk er en leasingkontrakt imellem 1-3 år, alt efter leasingtager’s ønsker og behov. Leasing af bil er både ideelt for private og erhverv, tidligere var leasing specielt anvendt til erhverv, men leasing til private har i de seneste år været i vækst. Der findes grundlæggende to forskellige former for leasingkontrakt, hvilke er henholdsvis operationel leasing og finansiel leasing. Disse to former for leasingkontrakter er forskellige, men nogle forhold af forholdene er de samme i begge leasingkontrakter. Et forhold der er det samme uanset, hvilke leasingkontrakt der er tale om er, at leasingselskabet har ejendomsretten over bilen, og leasingtager får brugsretten over bilen. Dette vil sige, at leasingselskabet ejer leasingbiler, og leasingtager får lov til at bruge bilen til det du ønsker. Det kan være svært at gennemskue, hvilke leasingkontrakt der er tale om men der er nogle karakteristika du kan bruge til, at identificere om det er en operationel leasingkontrakt eller finansiel leasing kontrakt.

 

Læs også: https://leasingoffer.dk/privatleasing-bil/

 

Hvad er forskellen på operationel leasing og finansiel leasing?

 

Operationel leasing er den leasingform der kendes fra bilforhandlere, som er et godt alternativ til at køb af bil. Denne leasingform giver 100% budgetsikkerhed, hvilke vil sige at bilforhandleren står for alle omkostninger til reparationer, service, dækskifte osv. Du ved dermed nøjagtigt, hvad det koster dig hver måned, at have en bil til rådighed. Du skal dog selv betale brændstof og sprinklervæske. Når leasingperioden er, slut skal du blot aflevere bilen tilbage til bilforhandleren.

 

Finansiel leasing er den leasingform der kendes fra leasingselskaberne, og bruges specielt til biler over 400.000 kr. Finansiel leasing er oftest anvendt som flexleasing, hvilke vil sige at den fulde registreringsafgift på leasingbilen ikke skal betales med det samme, men i små bider i hele leasingperioden. Med finansiel leasing skal man være opmærksom på restværdien i leasingkontrakten, da det er denne værdi bilen skal sælges til når leasingperioden udløber. Det er dermed vigtigt, at restværdien er realistisk, for ellers kan leasingtager risikere, at få en ubehagelig overraskelse i form af en ekstra regning på difference mellem markedsprisen og restværdien. Med finansiel leasing skal leasingtager, henvise en køber til bilen når leasingperioden er slut.
Denne artikel er lavet i samarbejdet med goleaseit.dk, der er en online tjeneste, hvor du kan få op til tre gratis og uforpligtende tilbud på leasing fra forskellige leasingselskaber.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *