Lad en medarbejder være chef for en dag

Mange virksomheder har medarbejdere, der går med guldkorn uden at chefen helt er klar over det. I praksis betyder det, at mange virksomheder spilder uendelige mængder af potentiale, fordi de har sat sine medarbejdere i forudbestemte kasser.

Hvis man er villig til at flytte medarbejderne ud af disse kasser, vil man imidlertid ofte opleve, at de blomstre op og har idéer, som chefen aldrig selv ville have overvejet. Dette har givet anledning til en helt ny management taktik: Lad en medarbejder være chef for en dag.

Ikke bogstaveligt

Det er selvfølgelig ikke bogstaveligt, at en medarbejder skal overtage dit job for en dag. Det handler nærmere om, at en medarbejder bliver bedt om at tage beslutninger på lige fod med dig, og at du bevarer et åbent sind overfor deres idéer.

Mange medarbejdere vil opleve dette som et positivt tiltag, der giver dem en øget følelse af indflydelse på stedet, hvor de arbejder, og samtidig får de lov at byde ind med deres meninger. Idéen er kort sagt, at en medarbejder får frie tøjler til at udfordre din idéer som chef for en dag – uden frygt for konsekvenser.

Lagermanden kan noget, som chefen ikke kan

I en virksomhed kan eksempel lagermanden opnå resultater, som chefen aldrig ville kunne. Igennem sit daglige arbejde med lageret, får lagermanden en unik indsigt i, hvad er fungerer, og hvad der kan forbedres. Som chef vil du måske opdage, at mange af de idéer, der giver mening på papiret, ikke er lige så smarte i virkeligheden.

Ved at lade lagermanden være chef for en dag, vil du måske opdage helt nye værktøjer til effektivisering, som både virker for virksomhed og for dem, som skal arbejde med den til hverdag. Alt i alt kan det give resultater, som du normalt ville betaler konsulenter formuer for.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *