Her er de forsikringer, dine ansatte skal have

Som virksomhed gælder det om at øge produktiviteten samtidig med, at man skærer ned på udgifterne. På den måde skaber man størst profit, og kan dermed udvide sin operation mest muligt. Det er dog – heldigvis – ikke alle udgifter, man har lov til at skære på, da de fleste lande har love, der beskytter arbejdernes vilkår og sikkerhed. Hvis man leder et firma, er det derfor vigtigt at sætte sig ind i, hvilke forsikringer der er lovpligtige at tegne, for ellers kan man evne med en stor bøde.

Test dine forsikringer på Forsikringsportalen.

Arbejdere skal være sikret mod skader

Vigtigst af alt er, at man tegner en arbejdsskadeforsikring. Det gør, at ansatte kan få erstatning, hvis de bliver udsat for skade i forbindelse med arbejdet. Arbejdsskadeforsikringer dækker to typer skader: det ene er pludselige hændelser, for eksempel en ulykke på arbejdet. Her skal man tegne en forsikring i et selskab. Den anden type skade er en hvilken som helst sygdom eller lidelse, som er et resultat af de forhold som arbejdet er begået under. Det kaldes en erhvervssygdom, og her skal de ansatte tilmelde sig Arbejdsmarkedets Erhvervssygdomsforsikring, også kendt som AES.
Det er vigtigt at nævne, at disse lovkrav gør sig gældende uanset om medarbejderne er lønnede eller ulønnede. Sådanne detaljer er vigtige, når man skal regne sin virksomheds økonomi ud. Så ender man ikke med ubehagelige overraskelser senere.

Kravet om arbejdsskadeforsikring gælder også for dig, hvis virksomhed er et A/S, ApS, IVS eller andelsselskab, da du så bliver set som din egen ansatte. Det gælder dog ikke, hvis det er en I/S eller K/S-virksomhed. Du kan på mange sider finde information om reglerne omkring de forskellige firmatyper.

Sørg også for at forsikre dine køretøjer

Ejer dit firma køretøjer, skal de også forsikres – så længe de færdes på Færdselslovens område. Det gælder både indregistrerede maskiner og dem uden nummerplader. Den relevante forsikring er en ansvarsforsikring, og er nødvendig af hensyn til sikkerheden ude i trafikken. Det er også lovpligtigt at tegne en ansvarsforsikring hvis man har selvkørende køretøjer – selv hvis de holder sig indenfor firmaets grænser.

Brandforsikringer er også en god idé

Der er en sidste forsikring, som godt nok ikke er påkrævet fra lovens side, men stadig er en god idé at have. Det er en bygningsbrandforsikring. Hvis du er nødt til at låne penge af en bank eller et realkreditinstitut for at finansiere bygningen, vil de oftest stille krav om sådan en forsikring, så ikke de mister pantpenge. En bygningsbrandforsikring er en god måde at føle sig sikker på ikke at miste alt, hvis uheldet skulle være ude. Den dækker skader forårsaget af brande og eksplosioner, som ofte er startet helt tilfældigt, for eksempel ved lynnedslag.

Der er mange andre forsikringer, som er valgfrie for virksomheder at tegne. Det gælder generelle bygningsforsikringer, som udover brand dækker indbrud, vandskade og uvejr, forsikringer der dækker skader på maskiner og anlæg, transportforsikringer der dækker tab ved import og eksport, og produktansvar, hvor du kan få dækket noget af det du skal betale, hvis kunder bliver skadet på grund af dine produkter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *