Gør din virksomhed attraktiv for kvalificeret arbejdskraft

Selvom du og din virksomhed har et godt team, er det vigtigt at virksomheden også er attraktiv for udefrakommende potentielle ansatte. Du skal gerne blive ved med at have et godt team, men når nogle af din medarbejdere forlader virksomheden, skal du finde nogle, som er mindst ligeså dygtig som den foregående.

Employer Branding

For nogle er dette udtryk meget ukendt. Det er dog en rigtig god idé at blive familiær med denne disciplin, da din virksomhed kan blive ekstremt attraktiv, ved brug af denne egenskab. Kort sagt går det ud på at gøre din virksomhed attraktiv for potentielle ansatte.

I dag bliver det sværere og sværere at finde kvalificeret arbejdskraft, så derfor bør du og din virksomhed mestre disciplinen Employer Branding. Der er heldigvis en virksomhed, som kan hjælpe dig og din virksomhed med dette. Nogle virksomheder er begyndt at ansætte en Employer Branding Specialist, som formår at gøre din virksomhed attraktiv for omverdenen.

I forhold til mange andre begreber inden for businessverdenen, så er Employer Branding faktisk ret nyt. Begrebet blev første gang brugt i 1996 i en artikel i The Journal of Brand Management. Meningen med Employer Branding er, at din virksomhed skal kendetegnes som ”et godt sted at arbejde”.

Sådan kommer du i gang

Først og fremmest er det vigtigt, at du optimerer virksomhedens hjemmeside, så der vil være en fane som kunne hedde ”karriere”, hvor udefrakommende har mulighed for at læse om jeres virksomhed og hvordan jeres ansatte trives og fungerer. Dette behøver slet ikke at være særlig omkostningsfuldt. Det er mange måder at gøre dette på. Nedenfor kan du se nogle af de mange muligheder der er, for at gøre jer mere attraktive over for potentielle nye medarbejdere.

På de sociale medier, kan der også gøres meget. Det kan være en god idé at vise virksomhedens medarbejdere frem, som fortæller lidt om hvordan det er at arbejde i virksomheden. Det kan faktisk også være smart at lave en YouTube kanal, hvor man kan finde mere om virksomheden og få et indblik i, hvordan det er at arbejde i lige præcis din virksomhed.

Når du offentliggør jobopslag, er det en rigtig god idé at lave nogle videoer af, hvordan det er at arbejde i jeres virksomhed. Det kan være en god ting at være detaljeret omkring arbejdsopgaverne og, hvordan de ansatte har det i virksomheden. Alt dette kan gøre, at du kan få de bedste medarbejder der findes. Ønsker du at vide mere om dette kan du læse meget mere om employéer branding ved at klikke her.

Ved brug af denne disciplin, kan med sikkerhed få dig nogle af verdens bedste folk i virksomheden og det er både på kort og lang sigt det værd at investere lidt tid og penge i denne disciplin.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *