Gode råde og tips til den selvstændige

Der er både mange udfordringer og muligheder ved at være selvstændig. Man skal ikke undervurdere, hvor hårdt arbejde det er.

Fordi alt hvad du laver mærkes direkte på din egen toplinje, er både opturene og nedturene endnu stærkere, end hvis du var ansat af en virksomhed.

Det er dog ikke en dum ting til dig med den stærke psyke og de mange evner. Der er dog nogle helt lavpraktiske ting, du skal have styr på, hvis du overvejer et liv som selvstændig.

Kontor ude eller hjemme?

Der både fordele og ulemper ved begge muligheder. Det er klart, at det er væsentligt billigere at arbejde hjemme, end det er at skulle betale husleje for at have et kontor et sted. En anden god ting ved at arbejde hjemme er det hyggelige ved det.

Man kan simpelthen gøre lige, hvad man vil med sit hjemmekontor. Derudover er der ikke noget, der hedder transporttid. Du kan gå ind og arbejde videre om natten, hvis det skete, at du pludselig fik en god ide eller bare ikke kunne sove.

Men der er også mange fordele ved at have et rigtigt kontor. Mange har det med arbejde mere effektivt, når man er et sted, der udelukkende er for arbejde. Derudover virker det bare mere professionelt for dine kunder. Dette gælder især, hvis du endnu ikke har dannet dig et godt ry, og du skal have kundebesøg. Der virker det bare bedre at invitere folk på besøg på et rigtigt kontor.

Hvis du beslutter dig for at købe noget med et kontor, eller bare har brug for noget rådgivning i forbindelse med alt det juridiske, er det en god ide at tilkoble en boligadvokat. En boligadvokat kender hele proceduren vedrørende det juridiske og vil uvildigt hjælpe dig til den bedste handel.

Vær opsøgende i forhold til dit netværk

Mange har det med at holde lidt igen med deres netværk. De vil ikke virke for desperate og er bange for at tabe ansigt, hvis der er nogle, der ikke lige rækker hånden tilbage ved en håndsrækning.

Som selvstændig afhænger en stor del af din succes af dit netværk. Det er gennem dit netværk og selvfølgelig dine egne evner, at nye muligheder opstår. Det nytter derfor ikke noget at være fintfølende. Det er simpelthen bare om at komme udover stepperne.

Langt størstedelen af mennesker elsker at hjælpe med noget, de kan finde ud af. Når man har siddet så mange timer og dygtiggjort sig inden for et eller andet felt, er der ikke noget bedre, end når en person pludselig er interesseret i det, man laver.

Det gælder bare om at udnytte. Det kan du blandt andet gøre på LinkedIn og gennem mail.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *