Glade ansatte er vejen frem

Mange danskere bruger størstedelen af deres hverdag på jobbet, hvorfor det er vigtigt at sørge for, at de har det godt på jobbet. Det kan man sørge for på flere forskellige måder, men vi bringer her gode råd til dig, så du kan gøre det bedste for dine ansatte. 

Giv de ansatte indflydelse

Hvis man giver de ansatte indflydelse, vil de føle sig mere motiveret og respekteret på arbejdspladsen. Dette kan man eventuelt gøre ved at afholde et møde én gang om måneden, hvor man taler om, hvordan måneden har forløbet sig – hvad gik godt og hvad gik knap så godt? Ud fra dette kan man tale om, hvordan man forbedre sig til de kommende måneder.
Har man kritik, kan det være svært at sige til et månedsmøde foran andre ansatte samt chefen. Derfor kan det også være en god idé at give de ansatte muligheden for at ytre sig anonymt, hvilken man kan gøre med en diskret ris-ros boks, hvor man kan putte sine spørgsmål/meninger i. Disse kan man så diskutere til månedsmødet uden at kende til, hvem afsenderen er.

Sociale arrangementer

Som nævnt tilbringer mange danskere meget tid på jobbet. Dog har de fleste kun en formel relation til kollegaerne, hvilket man med fordel kan optimere. Det er ideelt at fastsætte dage, eventuelt en gang hver tredje måned, hvor man tager ud og laver noget socialt sammen. Det kan være at tage ud at spise, bowle eller noget tredje. Optimalt kan man aftale dette til et månedsmøde, så alle får indflydelse.
Er kontoret stort, kan man også holde en middag efter en arbejdsdag. Man kan rykke nogle borde sammen, pynte op med levende lys, blomster og duge fra Georg Jensen – se dem her – og dermed bringe en ægte restaurantstemning til kontoret. Hvis man har køkken på kontoret, kan man lave maden der, hvis ikke kan man bestille mad udefra til kontoret. Det styrker de sociale bånd at opleve hinanden på en anden måde end den formelle arbejdsrelaterede.

Gaver og goder

En god måde at få tilfredse ansætte er gaver til forskellige anledninger. Det kan være julegaver til medarbejderne, eller fødselsdagsgaver. Du kan finde inspiration til gaver på idegryden.dk, det kan være alt fra autostole til højstole.

Teambuilding

På en arbejdsplads afhænger man meget af hinandens hjælp, hvorfor teambuilding kan være en god idé. Det kan man eventuelt planlægge en gang om året, hvor man så hiver et par dage ud af kalenderen til virksomheden og de ansattes fordel. Teambuilding er øvelser, hvor man skal samarbejde for at gennemføre. De kræver tillid, at alle bliver hørt og at man er åben for forskellige ideer. Dette vil derfor gavne virksomheden og de ansatte fremadrettet.
Vejen til en stærk virksomhed er blandt andet gennem glade ansatte. Hvis man følger vores ovenstående gode råd, gør man i hvert fald sit for at gøre de ansatte glade og fremme hverdagen på arbejdspladsen. Ellers er månedsmødet en god idé, så man kan få flere gode råd gennem de ansattes input.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *