Disse tre ting skal du være opmærksom på, når du starter virksomhed

Går du rundt med en brandgod idé og en drøm om at starte din egen virksomhed? Realisér drømmen og kast dig ud i det – men vær opmærksom på disse tre ting.  

Der er meget mere til opstart af virksomhed end momsregistrering og bogholderi. Du skal selvfølgelig have styr på de klassiske formaliteter som momsregistrering og CVR-nummer, men først og fremmest skal du sikre din virksomheds fundament.

 

1. Realistiske mål er alfa og omega

Det er utrolig vigtigt, at du har gjort dig nogle tanker om din virksomheds fremtid. Hvad er målet med din virksomhed – og er det overhovedet realistisk?

Kunderne er alfa og omega for din virksomheds succes, og med en smule markedsføring kan du inden opstart finde ud af, om der overhovedet er interesse for dit produkt eller din ydelse. En forretningsplan kan være et rigtig godt redskab til at give dig overblik og struktur over din vision og hjælpe dig på vej mod dit mål. Undersøg markedet for dit produkt eller din ydelse grundigt og udforsk dine konkurrenter, så du kan differentiere dig fra dem. Din idé er unik, og det skal din virksomhed afspejle.

 

2. En klar virksomhedsidentitet gør forskellen

Du skal være helt sikker på, hvad du kan tilbyde dine kunder – og omvendt skal dine kunder ikke være i tvivl om, hvad de kan forvente af dig. Med andre ord skal din virksomheds identitet fremgå klar og entydig i mødet med kunderne hver eneste gang. Få overblik over din virksomheds kerneværdier fra dag et. Du kan blive hjulpet på rette vej ved at spørge dig selv, hvad din virksomhed kan tilbyde – og hvordan den adskiller sig fra andre lignende virksomheder. Hvis du har ansatte, er det også en god idé, at du opsætter nogle regler for, hvordan virksomheden kommunikerer med kunderne. Det skal være tydeligt, at dine ansatte tilhører netop din virksomhed – det sikrer et professionelt image. Sidst og ikke mindst er et velovervejet og fængende navn er også vigtigt for din virksomhedsidentitet. Forsøg at undgå navne, der er svære at udtale eller lyder fjollede, da et godt førstehåndsindtryk er guld værd.

 

3. Økonomisk overblik er guld værd

Der er ingen vej uden om de økonomiske overvejelser, når du starter virksomhed. Du skal selvfølgelig have styr på momsregistrering, skattefradrag, budgettering og årsregnskab. Virker det uoverskueligt i starten? Det er helt naturligt, og derfor kan det være meget nyttigt at ansætte en bogholder – også i opstartsfasen. Det kan i det hele taget hurtigt gå hen og blive en dyr omgang at starte virksomhed, fordi der ofte dukker en masse uforudsete udgifter op. Netop derfor kan det det være en fordel at begynde at spare med det samme. Hvis du har brug for kontorlokaler, kan du spare penge på lejemålet ved at starte småt og udvide i takt med, at din virksomhed vokser. Du kan også minimere dine virksomhedsomkostninger ved at købe brugte kontormøbler, hardware og lignende. Husk på, at enhver øre tæller på vejen mod succes.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *